Stomatolog Antonio Cappello

Uklanjanje zubnog kamenca Dr. Antonio Cappello

Uklanjanje zubnog kamenca

Uklanjanje zubnog kamenca ili preventivno čišćenje zuba je zapravo procedura uklanjanja tvrdih i mekih naslaga sa površine zuba i u delu do samih desni. Osnovni ciljevi uklanjanja zubnog kamenca su preventivni (sprečava nastanak parodontopatije) ili terapijski (zaustavlja ili usporava njeno dalje napredovanje).

Preporuka za interval uklanjanja kamenca je da se to radi na 4 do 6 meseci, a u nekim slučajevima i češće, što zavisi od samog pacijenta. Ako se sprovodi redovno, uklanjanje zubnog kamenca je potpuno bezbolna procedura i spada pod preventivnu terapiju parodontopatije, ali i pod terapiju u okviru njenog lečenja. U preventivnom smislu preporučuju se minimalno dve terapije godišnje ukoliko stomatolog drugačije ne odredi.

Zubni kamenac je glavni "pomoćni" faktor za nastanak parodontopatije. Svojim oštrim ivicama dovodi do oštećenja desni te se kao posledica javlja krvarenje prilikom pranja zuba. Njegova mikroskopska struktura u vidu rupica predstavlja idealno mesto za skrivanje bakterija i mikroostataka hrane od vlakana četkice, što dodatno otežava adekvatnu oralnu higijenu.

Kamenac se može naći i ispod desni i on se ne vidi golim okom, već ga jedino stomatolog može otkriti pregledom. Ovaj kamenac koji nazivamo subgingivalnim (ispod gingive) je upravo i najopasniji jer dovodi do nastanka parodontopatije.

Bezbedan dentalni turizam

  • Kvalitet - Naši stomatolozi su pažljivo odabrani visoko-kvalitetni eksperti za stomatologiju i implantologiju koji su upisani u Beogradski registar stomatologa.
  • Inovacija - Stomatološka klinika Dentonio je zdravstvena ustanova koja koristi najmoderniju inovativnu tehnologiju u stomatologiji i implantologiji. 
  • Transparentnost - Na kraju detaljne analize problema, Dr. Antonio Kapelo predlaže precizan i transparentan plan lečenja i rešavanja problema. Kod nas nema iznenađenja i iznenadnih troškova.
  • Pristupačnost – Cene naših usluga su dostupne svima i izuzetno pristupačne ukoliko poredimo klinike istog nivoa i reputacije u Italiji i EU. Uštedite novac, mi brinemo o zdravlju vaših zuba!
Rezervišite Dr. Antonio Cappello