Stomatolog Antonio Cappello

Zubni most Dr. Antonio Cappello

Zubni most

Mostovi za zube su bili najčešće primenjivani način za nadoknadu nedostajućeg zuba, sve dok ih nisu potisnule krunice na implantima. Ipak, jedan broj pacijenata se  idalej odlučuje baš za ovo rešenje i iz tog razloga se zubni mostovi još uvek često primenjuju. Najčešći razlog je njihova cena, koja je pristupačna, ali i zbog brzine postizanja vidljivih rezultata.

Mostovi za zube se najčešće ugrađuju u ovim slučajevima:

  • Kada nedostaje jedan zub;
  • Kada nedostaje više zuba;
  • Kod pacijenata sa parodontopatijom.

Kada nedostaje jedan zub, potrebno je izbrusiti dva zuba pored bezubog prostora, koji će biti nosači mosta (nosači krunica kojima se nadoknađuju nedostajući zubi). Na njima će biti cementirana nadoknada. Oni će tada na sebe preuzeti pritisak žvakanja i za zub koji nedostaje, što u slučaju nedostatka samo jednog zub i nije previše.

Veći problem je kada nedostaje veći broj zuba. Tada zubi "nosači" moraju da podnesu znatno veći pritisak, što neminovno dovodi do preopterećenja i posledica po parodoncijum - potporno tkivo zuba nosača. Zbog toga se savetuje da se nakon 6-8 godina zubni most u potpunosti skine i napravi novi, prilagođen novom stanju u ustima.

Most je takođe dobro rešenje za pacijente sa parodontopatijom, kada postoji blago rasklaćenje zuba. U tim slučajevima dobro je sve zube jedne vilice povezati mostom u blok, što im daje čvrstinu i produžava vek.

Bezbedan dentalni turizam

  • Kvalitet - Naši stomatolozi su pažljivo odabrani visoko-kvalitetni eksperti za stomatologiju i implantologiju koji su upisani u Beogradski registar stomatologa.
  • Inovacija - Stomatološka klinika Dentonio je zdravstvena ustanova koja koristi najmoderniju inovativnu tehnologiju u stomatologiji i implantologiji. 
  • Transparentnost - Na kraju detaljne analize problema, Dr. Antonio Kapelo predlaže precizan i transparentan plan lečenja i rešavanja problema. Kod nas nema iznenađenja i iznenadnih troškova.
  • Pristupačnost – Cene naših usluga su dostupne svima i izuzetno pristupačne ukoliko poredimo klinike istog nivoa i reputacije u Italiji i EU. Uštedite novac, mi brinemo o zdravlju vaših zuba!
Rezervišite Dr. Antonio Cappello